Maholnap öt hónapos a gyerek, én pedig egyáltalán nem úgy vagyok a bőrömben, ahogy én azt egy gyerekkel gondoltam, hogy majd két gyerek után leszek – de azért kezdünk alakulni. Őszinte poszt következik.

Az a helyzet, hogy gyerekek előtt gondol mindenfélét az ember – azt hiszem erre mondják azt, hogy régen elveim voltak, most pedig gyerekem van. Nos, nem vagyok ezzel másképp én sem. „Mindent meg tudok csinálni egyedül”, „két gyerekkel is mindent meg tudok csinálni egyedül”, „soha nem lesz takarítónői segítségem”, „második szülés után is ugyanolyan gyorsan formába lendülök, mint az első után”, ésatöbbi.

Aha, persze.

A másodikszülés, a kilók és a farkasétvágy

Nem tudom, ki hogy van vele, sajnos nálam mind a két terhességet egy eszméletlen erős farkasétvágy kísérte végig. Óriás nagy önkontrollra volt szükség, ha éppen nem akartam óránként a hűtőbe költözni, és bizony sokszor nem volt elég erőm hozzá. Igyekeztem ezeket a potya-kajálásokat gyümölcsökből megoldani, de még így is elképesztő mennyiségeket ettem. A reggeli rosszullétet szerencsére csak hallomásból ismertem, helyette viszont már akkor is zab igen nehéz volt csillapítani az éhségemet. Vagy inkább a kívánósságomat.

Így történt, hogy mindkét terhességem alatt, a heti 3-4 edzés mellett is 15 kg-t híztam. A különbség az volt, hogy míg a lányomnál a farkasétvágy szüléssel úgy eltűnt, mint az a bizonyos szürke szamár, addig ez most abszolút elmaradt – kvázi egy-két héttel ezelőttig az étkezésem igen komoly kivetnivalókat és kívánnivalókat hagyott maga után.

Az edzést is egy cseppet visszafogottabban, és picit később is kezdtem. Heti kettőről emeltem a mostani heti négyre (kettő én-idős, kettő pedig a két gyerekkel menős). A szétnyílthasizom-regeneráló gyakorlatsort nagyon igyekszem, de eddig nem sikerült beiktatni a mindennapjaimba, pedig akárhogy nézem, legalább egy ujjnyi szétnyílás mindenképpen van. A gátizomtornát nyomom azért. Na EZ viszont nagyon fontos! Nyomd te is! Ha már szültél, akkor azért, ha nem szültél, akkor meg azért! (Erről bővebben az „Izmosodás, de milyen áron?” című bejegyzésemben olvashatsz.)

Szóval itt van a nyár, június, és bár a szülés előtti ruháimba nem igazán férek bele (+7kg), az edzést imádom és nyomom, a táplálkozásomat kezdem gatyába rázni, és a nap is süt, így összességében azt kell, hogy mondjam, hogy jól érzem magam a bőrömben. A többi meg majd úgyis jön magától.

Mellékelek egy képet kisfiamról (a nővérétől örökölt rózsaszín pihenőszékben, bocs Luki), aki épp majdnemutoléri a 2 éves nővérét súlyban. 10kg. Gyúrunkwazze.

Ilyen keményen rózsaszín pihenőszékben még nem ültek!

Ilyen keményen rózsaszín pihenőszékben még nem ültek!

Author

Write A Comment