Miután volt olyan jó fej a Tchibo, hogy engedélyezte a nekik készült írásaimat a pályázat lejárta után megosztani saját felületemen, így, íme, olvassátok szeretettel első körben a pályázatnyertes írást.

Milyen anyának lenni 2017-ben?

Hordozós. Tudod, a két szabad kéz. Meg a kötődés. Meg amúgy is. Babakocsizós, mert mennyire jó már, hogy nem cipelsz a hátadon tizenpár kg-t, és nem kérdezik meg lépten-nyomon, hogy: „És kap levegőt..?”. Együttalvós. Mert olyan jó hallgatni a szuszogását. Különalvós, mert minden nagyobb szusszanására felébredsz.

Két gyerekkel bkv-zós. Mert nem áll fenn a veszélye annak, hogy kialvatlanságod és az egyszerre síró gyerekek miatt tömegkatasztrófát okozol. Autóba pattanós. Mert így nem kell kommandósokat meghazudtoló módon végigharcolnod magad babakocsival mindenhol, és nem vesz igénybe fél napot az egyébként egy órás programra eljutni és hazamenni.

Házikosztos. Mert nagyanyáink is azt ették. Házhozszállítós-rendelős. Mert nincs segítséged. Üveges-kajás, mert az legalább ellenőrzött minőség (nem úgy, mint Gizi néni céklája). Biokajás, mert az az ellenőrzött csak igazán! Titokban csokievős. Mert tudod, az első 1000 nap. Neked már mindegy, de legalább ő ne egye. Néha csokit adós. Hogy megtanulja a mértéket.

Tejterméket nem adós. Mert az mégis csak a tehén anyateje. Hat hónaposan hozzátáplálós. Mert WHO. Két hónaposan hozzátáplálós. Mert nagyanyáink is felnőttek valahogy. Biomami. Mert mégis csak ez áll a legközelebb a természeteshez. Kitérdekelabio-mami. Mert már a bio sem bio igazán. Allergiák miatt önmagát képző, lassan doktoráló mami. Mert mindenki mást mond, és kénytelen vagy te magad utánajárni. Homeopátiában nem hivős mami. Mert „nincs benne semmi”. Homeomami. Mert kit érdekel, hogy „nincs benne semmi”, ha még a kutya is meggyógyult tőle.

Gyerek mellett otthonról dolgozós. Mert szereted, amit csinálsz. Munkába bejárós. Mert kell a kimozdulás. Három évig otthon maradós. Mert ez a legjobb a lelkének. Bölcsibe adós. Mert ez a legjobb a családi kasszának.

Természetesenszülős. Mert ősanya vagy. Császárnős. Mert az életeiteket mentette meg. Otthon szülős. Mert neked ez ad biztonságot. Kórházban szülős. Mert neked meg ez. Hosszan szoptatós. Mert az anyatej maga a csoda. Tápszeres, mert, ha tej mégsincs, ez a következő legnagyobb csoda.

Sportolós. Mert ép testben ép lélek. Nem sportolós. Mert a gyerekek emelgetése felér egy kiadós edzéssel. Szülés másnapján kocakassal pózolós (??). Kilókat letojós. Mert te így érzed jól magad.

Információáradatban fulladozós. Köszi internet, köszi XXI. század. Sok információból viszont könnyen tájékozódós. Elektronikát teljesen kizárós. Mert így nem lesz agresszív (és függő) a gyerek. Kicsit néha TV elé berakós-mesét nézős. Mert cikket kell írni a Tchibo-nak. Facebook-ra mindent posztolós. Mert nem tudsz betelni a mosolyával, és mert kitérdekel, ha valakinek nem tetszik. Sehova semmit nem posztolós. Mert privacy, mate, privacy!

Sírni sosem hagyós. Mert így marad meg az ősbizalom. Néha sírni hagyós. Mert épp a nagytesó életét kell megmentened. Éjszakánként 18-szor kelős. Mert anyatejes. Éjszakákat két hónapos korától átalvós. Pedig anyatejes.
Pedáns. Mert rend a lelke mindennek. Kényelmes. Mert nyugalom a hosszú élet titka, és gyerekek mellett rendet tartani pont annyira relaxáló (és eredményes), mint dackorszakos kos lánynak elmagyarázni, hogy miért nem lehet ebédre csokit enni. Mindent kivasalós. Mert nehogy már gyűrött body legyen a gyereken. Megfontoltan, mértékkel vasalós. Mert ma éjjel is tízszer keltél… óránként. Frissen mosott ruhát azonnal kiteregetős… na jó, vicceltem, ilyen nincs. Mosógépben felejtős, és másnap átöblögetős. Na ilyen már annál inkább.

Anyós, após közel lakós, egész család besegítős. Messze lakós, mindent apával ketten megoldós. Egyedülőálló hősnős. Egy gyerekes. Több gyerekes. 0-24-ben ügyelős. Online bevásárlós. Multitaskingolós. Életbevágó döntéseket hozós. Tökéletességre törekvős. Lazán vevős. Esténként csábító szexistennős. Fáradtan ágyba-ájuló sorozatnézős. Kimozdulós. Befordulós. Türelmet gyakorlós. Anyaságot egy életen át tanulós. Mindenkinek megfelelni akarós. Mindenkit lesz… Saját belső hangra, ösztönökre hallgatós… De legfőképp: ezekért a kis kincsekért mindenünket odaadós.

Author

Write A Comment