Tchibo. Csak tavaly 3,5 millió PET palackot használt fel újrahasznosított ruhákhoz. Lehet így is. Meg lehet úgy is, ahogy a fast fashion márkák… Gyermekmunkával, éhbérért. Te kit támogatsz a vásárlásoddal?

Szóval, az van, hogy nem vagyok egy nagy zerowaste-guru. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, igyekszem minél kevesebb műanyagot, nylont használni, többnyire a saját kis hálóimmal járok vásárolni és viszek szatyrokat is magammal, just in case.

Újrahasznosított ruhák

Ami a ruhavásárlást illeti, törekszem rá, hogy minél kevesebbszer válasszam olyan cégek termékeiket, amelyekről köztudott a gyerekmunka, és az, hogy éhbérért dolgoztatnak. Igyekszem olyan cégeket választani, ahol tudom, hogy ezek nem így zajlanak, sőt, esetleg tesznek is valamit a környezetvédelemért.

És akkor itt szeretném leszögezni. Ez nem egy fizetett hirdetés. Ez a poszt azért született, mert IMÁDOM, hogy ilyenek vannak, és szeretném, ha minél több ember tudna róla.

Szóval, én minden kedd reggel lelkesen pásztázom (no meg egyébként is) a Tchibo kínálatát, ez ugyanis az ingyenes szállítós napjuk. Ma reggel ez fogadott (katt a szövegre):

Sportruhák újrahasznosított anyagokból

Újrahasznosított ruhák – ráadásul edzőruhák – mennyire jó már?! És most idéznék a Tchibo oldaláról, hogy később is biztosan megtalálható legyen a lényeg:

„Tudta?
Egy – egyszer a tengerbe került – PET palack lebomlásához kb. 450 évre van szükség.
2018-ban 3,5 millió PET palackot hasznosítottunk újra a kollekcióinkban szereplő textiltermékekhez.”

NyomjadAnya - Tchibo - Újrahasznosított ruhák

 „Kollekciónk számos új termékéhez a PET palackokat poliészterszálakká, míg a halászhálókat és egyéb nejlonhulladékokat regenerált ECONYL® nejlonná alakítottuk át. Az eredmény: fenntartható, egyúttal trendi sportruhák.”

NyomjadAnya - Tchibo - Újrahasznosított ruhák Szóval igen. Nem csak, hogy a legjobb minőségű és abszolút kedvenc edzőruháim a Tchibo sportruhák (amik csípőből verik a neves nagy márkákat minőségre és komfortérzetre is), de még környezettudatosak is. Hatalmas like. Mindenkinek így kéne!

És akkor végezetül álljon itt a kedvenc idézetem a témában, ami főleg az olyan maximalistákat nyugtatja kicsit meg, mint én:

„We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly. – Nem arra van szükség, hogy egy maroknyi ember tökéletesen hulladékmentesen éljen. Arra van szükségünk, hogy többmillió ember csinálja tökéletlenül.”

 

Author

Write A Comment