Hétfő. Nagy bölcsiben. 9:20. Pici dörzsöli a szemét, valami halvány reménysugár felsejlik a borús hétfőben, ma, talán ma kegyes lesz az ég, és lesz itthon egy nyugis fél órám gyerekéletmegmentésmentesen – pakolni.

Kicsit tele ez a pelus, cseréljük azért ki, hátha ràdob plusz öt percet a gyerek alvásàra. Jó, elég lesz egy is.

Szaga nincs, jó lesz itt a franciaágyon, lazanya. Ruha le, apa, hozd már ide légyszi a popsitörlőt, az meg a másik szobában maradt, amatőranya. Pelus le, baszki, ebből folyik a szar. Villámgyorsan gyerek felültet, rezzenéstelen arccal nyugtázom, hogy a paplanhuzat a fos áldozata lett, bodycsekk, nyakig szaros, remek.

Ennek már a fele sem tréfa, gyerek felkap, szaladunk a gyerekszobába a pelenkázóhoz, fél méterrel a cél előtt a pelenka megadja magát es lerepül a földre, természetesen a szaros felével lefelé. Miközben örvendek, hogy legalább nem a hosszúszàlú szőnyegre esett, nyugtázom, hogy a pelenkázóról a pelenkázó tegnap száműzve lett, és átvette helyét a párásító. Kiabálok az embernek, mejdej, mejdej, pelenkázót kérek, jobb híján a szőnyegre.

Pelenkázó lerak, próbálom a bodyt leoperalni a gyerekről úgy, hogy a lehető legkevésbé legyen szaros. A bilibe ér a kezem itt egész helyénvaló szólásmondásnak, vagy minek tűnik.

Húzom a bodyt, persze beakad a gyerek fejébe, mintha először csinálnám, gyerek sír, én is tudnék, gyerek nyakigfos, én csak félig. Ahogy végre lepattan róla a body, egy darab szar csodával határos módon kirepül belőle egyenesen a hosszúszàlú szőnyegre. Rezzenéstelen arccal nézek előre, majd a gyerekre, aki megörülvén a pelenkanélküliségnek, épp elégedett fejjel telibepisili a szaros pelenkázót, ahonnan így a pisifos kecses patakokban csordogálva folyik alá a hosszúszàlú szőnyegemre…

10:06. Gyerek alszik a kezemben, lerakni még nem merem, az a biztos alvás, amíg cicin van, a többi orosz rulett, oktalan hazardírozás.

Ja, és a mai edzés is esélytelen, mert Férj dolgozóból nem ér haza, de legalább tegnap sem volt itthon, éljen az offseason bringázás! (El ne higgyétek, bringázásban nincs olyan, hogy offseason.) Szerencsére írhatok bármit, mert idáig nincs az az isten, hogy eljutott az olvasással, ahhoz nem szerepelt elégszer az enduro & a mtb szó az írásban.

Ránézek az órára, lassan mehetünk is a nagyért. Az Időjárás app szerint 40% a valószínűsége annak, hogy esni fog délben.

Szerintetek…?

Author

Write A Comment