WTN Detox komplex (máriatövis és glutation)

9 880 Ft

WTN Detox komplex – A máriatövis és a glutation csodálatos komplementer ereje – A máj működésének támogatása krémbe zárva! + ajándék útifűmaghéj

Elfogyott

WTN Detox komplex A máj működésének támogatása krémbe zárva!

A máriatövis és a glutation csodálatos komplementer ereje

A máj egészségének megőrzése kiemelten fontos. Nőgyógyászati problémák esetén még nagyobb figyelmet kellene szentelni e fontos méregtelenítő szerv működésének, hiszen a máj egyik fontos feladata a felesleges hormonok (pl. ösztrogén) szervezetből történő kivezetése, vagyis átalakítása vízoldékony formává, hogy a vizelettel és széklettel távozni tudjon. Tudni érdemes, hogy a felesleges ösztrogén lassítja a máj működését, gátolja a munkáját, ezért ösztrogén dominancia esetén kifejezetten érdemes a szervezet méregtelenítési folyamatait segíteni.

De számos egyéb kellemetlen tünet is felhívhatja, a figyelmet a máj csökkent működésére:

 • Vér zsírszint emelkedése (LDL koleszterin, trigliceridszint)
 • Magas vérnyomás
 • Lepedékes nyelv
 • Barnás elszíneződés, foltok a bőrön
 • Ételintolerancia vagy allergiák

Az első számú, fő fegyver a glutation:

A glutation a szervezet fő antioxidánsának tekinthető, többek között a májunkban is megtalálható. Hiányában pl. felszívódási zavar következtében, mely csökkent ásványi, vitamin és aminosav hiányt eredményez, az említett antioxidáns hatású anyag mennyisége sem lesz kielégítő a szervezetben. Így a sejtek, szövetek védtelenebbek lesznek az oxidatív gyökökkel és a környezeti ártalmakkal szemben. Sőt a szervezet méregtelenítési folyamatai is zavart szenvednek.

Miért fontos ez az elsőre hallásra ismeretlen nevű hatóanyag?

 • kiemelkedő immunrendszer erősítő lehet, hiszen nagymértékben semlegesítheti a toxinokat
 • érezhetően lassíthatja az öregedést, és ez a bőrön is meglátszik
 • növelheti a szervezet ellenálló képességét az oxidatív stresszel szemben

GLUTATION KRÉMBEN – így a hatóanyag felszívódása garantált! És gyorsan eljuthat pont oda, ahová kell, a májhoz – egy esetlegesen rossz emésztőrendszer esetében is.

És egy kiegészítő töltény a fő fegyver mellé! – a máriatövis

Ebben a krémben olyan gyógynövényekre fókuszáltunk, melyek jótékonyan hatnak a máj funkciójára. A közismert máriatövis mellett, a pitypangot, és a bojtorjánt sem érdemes kihagyni, mivel kiváló máj tonizáló hatással bírnak. Talán kevésbé ismert, de ezek a gyógynövények ösztrogénes hatásúak, ezért mindeképpen a női ciklushoz kell igazítani az alkalmazásukat! Fontos, hogy csak a ciklus első felében, az ovuláció bekövetkeztéig használjuk! Ösztrogén domináns állapotokban sem szükséges mellőzni ezeket a növényeket, mivel májműködést segítő hatásuk vitathatatlan, de figyeljünk a fent említett időzítésre!

A két krém tökéletesen kiegészíti egymást! Míg a Glutation krém a ciklus teljes időtartamában alkalmazható, s ezáltal végig támogatja a sejtek energia ellátását, addig az ösztrogénes hatású kombóval (Máriatövis krém) a ciklus első felében a májtonizáló hatást sem hagyjuk ki.

krémforma itt is fontos – egyik legerősebb előnye a maximális hasznosulás és a pontos adagolhatóság, vékony bőrfelületen szétoszlatva azonnal beszívódik, és rögtön kifejti a hatását.

A két krém kiegészíti egymás hatékonyságát, míg a ciklus első felében a májregenerációt helyezzük a fő fókuszba, a máriatövis krém használatával, addig a ciklus második felében a sejtek energiaellátását fokozzuk, glutationt használva, így tesszük teljessé a hatást.

Az összetevők hatásai* (néhány kiemelt példa):

Máriatövis kivonat (máriatövis krém)

 • A máj támogatásával hozzájárul az megfelelő emésztőfunkció fenntartásához, így a bélrendszer egészségére is pozitívan hat. Az optimális epetermelés egyik kulcsa a tápanyagok hasznosításának.*
 • A máriatövis kivonatban lévő a silimarin a sejtek regenerációját segíti és a szervezet védelmi mechanizmusait is jótékonyan befolyásolja.*
 • A máriatövis kivonat a vércukorszintre is jótékony hatású, sőt a szív egészségének is remek támogatója lehet.*

Közönséges bojtorján kivonat (máriatövis krém)

 • A bojtorján kivonat hatékonyan távolítja el a méreganyagokat a szervezetből.*
 • Hozzájárul az ízületek egészséges működéséhez és a bőr épségéhez.*
 • Értékes hatóanyagainak (illóolajok, polifenolok) köszönhetően hozzájárul a máj megfelelő működéséhez.*

Gyermekláncfű kivonat (máriatövis krém)

 • Kiváló antioxidáns hatással bír, védi a sejtek és szövetek épségét az oxidatív károsodással szemben.*
 • A gyermekláncfű kivonat hozzájárulhat a vér koleszterin szintjének optimalizálásához.*

Brokkoli kivonat (glutation krém)

 • A brokkoli kivonatban található szulforafán hozzájárul az immunrendszer védelméhez.*
 • A brokkoli kivonat bővelkedik antioxidáns hatású anyagokban.*

Borbolya kivonat (glutation krém)

 • A borbolya kivonat javíthat a glükóz metabolizáción, így a súlycsökkentő programok része lehet.*

Szőlőmag kivonat (glutation krém)

 • A szőlőmag kivonat bővelkedik antioxidáns hatású anyagokban, amely nemcsak az immunrendszer védelméhez járulhat hozzá, de a a stresszel szembeni védekezőképességet is javíthatja.*
 • Az idegrendszer fokozott védelme és a mentális képességek javulása is megmutatkozhat rendszeres használatával.*

Schisandra chinensis kivonat (glutation krém)

 • A schisandra kivonat kiváló adaptogén, így a lelket és fizikumot megterhelő időszakban segíthet át minket.*

A WTN Detox komplex mellé ajándékba adjuk:

100 % Útifű maghéj

 • Az útifű maghéj egy természetes rostforrás, hatékonyan segítheti a méregtelenítési folyamatokat. A rostok segítik a bélrendszert tisztán tartani, azáltal, hogy a bél mozgékonyságát fenntartják, így a kártékony anyagokat, a felesleges hormonokat a szervezet könnyebben kivezetheti. Használatával csökkenhet a koleszterinszint, lassulhat a szénhidrátok felszívódása, így stabilabb vércukorszint is elérhető. A rostok táplálékul szolgálnak a bennünk élő jótékony mikroorganizmusoknak, ezért is annyira fontosak. A Detox komplex mellé ajándékba adjuk az útifű maghéjat, így maximalizálhatjuk és segíthetjük a méregtelenítési folyamatokat.*

WTN Máriatövis krém

Összetevők (INCI): Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Silybum Marianum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Silybum Marianum Extract, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Arctium Lappa Root Extract, Taraxacum Officinale Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Squalane, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Linoleate, Xanthan Gum, Sodium Phytate.

WTN Glutation krém

Összetevők (INCI): Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Berberis Vulgaris Bark Extract, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Vitis Vinifera Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Brassica Oleracea Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Schizandra Chinensis Extract, Acetylcysteine, Glutathione, Glyceryl Caprylate, Thioctic Acid, Tocopherol, Squalane, Vitis Vinifera Seed Extract, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Linoleate, Xanthan Gum, Sodium Phytate.

WTN Glutation krém használata

 • Reggeli órákban, étkezést követően használjuk.
 • Alacsonyabb dózissal (2-3 pumpányival) kezdjük, a jobb bordaív alatti területre masszírozzuk.
 • A napi adagot fokozatosan 5 pumpálásnyira növelhetjük.

 Figyelmeztetés

 • Hosszú távú, nagyon intenzív használata világosíthatja a bőrt.
 • Ügyelj arra, hogy a krém szembe, nyálkahártyára ne kerüljön!
 • Amennyiben allergiára utaló tüneteket tapasztalsz, a krémet bő vízzel mosd le és használatát hagyd abba!

WTN Máriatövis krém használata

 • Naponta egyszer használd.
 • A krémből 5-8 pumpálásnyit kenj fel a hasadra, majd masszírozd bele.
 • Ösztrogén tartalma miatt a ciklus első felében használd.

Figyelmeztetés

 • Ügyelj arra, hogy a krém szembe, nyálkahártyára ne kerüljön.
 • Amennyiben allergiára utaló tüneteket tapasztalsz, a krémet bő vízzel mosd le és használatát hagyd abba.
 • A menstruációs ciklus hiánya esetén használata nem ajánlott.
 • Várandósság és szoptatás idején valamint kisgyermekekek számára nem ajánlott.

A két krém együttes használatára vonatkozó javaslatok

 • Amennyiben a glutation krémet a máriatövis krémmel együtt alkalmazod, úgy a máriatövist a ciklus első felében, a glutationt a ciklus második felében használd.
 • Ha a glutation krémet a máriatövis krém nélkül használod, akkor nem kell a női ciklushoz igazítani a használatát. Folyamatosan alkalmazható.
 • Mindkét krém használata esetén a krémek felvitele között optimális esetben kb. 1 óra minimum teljen el, de a legjobb ha a nap más-más időszakában alkalmazzuk. (Pl. máriatövist reggel, a glutationt ebéd után)

A glutation, a gyermekláncfű, a bojtorján és a máriatövis olaj hatása: májvédő együttműködés

A májnak a szervezetbe kerülő káros anyagok feldolgozásában kulcsszerepe van. Az emberi környezetben található emberi egészséget is károsító szennyező anyagok, a helytelen táplálkozás, a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, az elhízás, a növekvő gyógyszerhasználat és a mindennapi stressz is fokozott terhet ró a májra. A WTN Máriatövis Krémben található májvédő gyógynövények, a bojtorján, a gyermekláncfű és a máriatövis, illetve a WTN Glutation krém melynek legfőbb összetevője, glutation a májműködés támogatása révén a túlterhelt máj gyorsabb regenerációját, hatékonyabb munkáját segíthetik elő.

Májvédő gyógynövények

Májméregtelenítés. Sokat hallott fogalom, de mit is jelent valójában? A májunk egy csodálatos méregtelenítő szerv. A táplálkozás és az egyéb környezeti hatások következtében a szervezetbe kerülő felesleges anyagok a máj és a vesék munkája révén ürülnek ki a szervezetből. Kétségtelen azonban, hogy minél több káros anyag kerül a szervezetbe, a máj annál nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Sajnos gyakori példa a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás következtében létrejövő zsírmáj kialakulása. Bár nem szükséges alkoholfogyasztónak lennünk ahhoz, hogy májunk leterhelt legyen. Epeműködési funkciózavar, pajzsmirigy alulműködés, hormontartalmú gyógyszerek, pár példát említve éppúgy megnehezítik a máj munkáját, mint az alkoholfogyasztás. A máj túlterheltségét ellensúlyozzák a májvédő gyógynövények; a bojtorján, a gyermekláncfű és a máriatövis kivonat.

Miért fontos a májvédő gyógynövények alkalmazása a máj túlterheltsége esetén?

A túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, az intenzív és hosszan tartó gyógyszeres kezelések, illetve bizonyos fertőzéses megbetegedések is nagyon igénybe veszik a májat, hosszabb távon pedig májkárosodáshoz, a máj működésének csökkenéséhez is vezethetnek. Az elégtelen májfunkciók nemcsak a szervezet méregtelenítő munkáját befolyásolják. A májnak fontos szerepe van a szervezetbe kerülő szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjében, egyes hormonok lebontásában, illetve bizonyos vitaminok – különösen az A-vitamin, a D-vitamin, illetve a vas – tárolásában is. A máj túlterheltsége révén fellépő májműködési zavarok ezért hozzájárulhatnak:

 • a cukorbetegség,
 • a magas koleszterinszint,
 • a hormonális egyensúlyzavarok,
 • a hangulati ingadozások, a tartós levertség,
 • a különböző allergiás reakciók,
 • illetve jellemzően az ételallergiák kialakulásához is.

Máriatövis készítmények

 • Máriatövismag olaj::A máriatövis olaj a máriatövismag olajos kivonata, amely nagymértékben megőrzi a termés értékes májvédő hatóanyagait. A máriatövismag olaj önmagában is kapható, de a WTN Máriatövis krémnek is fontos összetevője.
 • Máriatövis kapszula és máriatövis tabletta:: A különböző kiszerelésekben kapható máriatövis kapszula és a máriatövis tabletta is a máriatövis kivonat tartalmú, jellemzően monokomponensű, azaz egyetlen hatóanyagot tartalmazó máriatövis készítmények közé tartozik.
 • Máriatövis tea:: A máriatövis tea a növény levelének vagy termésének leforrázásával, illetve áztatásával készül. Mivel vízben a máriatövis hatóanyagai nehezen oldódnak ki a növényből, a máriatövis tea hatása valószínűleg igen enyhe.

WTN Detox komplex: a glutation és a máriatövis olaj hatása

A WTN Detox komplex két legfontosabb összetevője a máriatövis olaj és a glutation. A máriatövis olaj hatása a máj működésére olyannyira kiemelkedő, hogy a növényt a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság 2013-ban az év gyógynövényének választotta. A máriatövis olaj hatása a növény termésében megtalálható szilimarin nevű vegyületnek köszönhető. A szilimarin gátolja a májsejtek pusztulását, illetve elősegíti, hogy a különböző – alkohol-, gyógyszer-, gomba- kábítószer – mérgezések miatt túlterhelt májsejtek gyorsabban regenerálódjanak. A máj méregtelenítése máriatövis készítmények használatával támogathatja a fertőzések, mérgezések, alkoholizmus miatt kialakuló májkárosodás kezelését.

 • A máriatövis olaj hatása az alkoholbetegek terápiájának kiegészítéseként májvédő, májregeneráló szerepe miatt igen fontos lehet. A máriatövis kivonat alkalmazása alkoholbetegek esetében védelmet nyújthat a májzsugor kialakulásával szemben, mivel májvédő hatása gátolja a májszövet hegesedésének kialakulását.
 • Intenzív gyógyszerfogyasztás, kemoterápia mellett adagolva a máriatövis kivonat alkalmas lehet a májkárosodás megelőzésére.
 • Mérgezések, pl. gombamérgezés esetén a máj méregtelenítése szilimarin segítségével a májkárosodás mértékének csökkentéséhez és a májsejtek gyors felépüléséhez járulhat hozzá.
 • A máriatövis olaj hatása enyhíti a májsejtek gyulladását, ezért a vírusos májgyulladás terápiájában is eredményesen bevethető.
 • A máj működésének támogatása révén a máriatövis kivonat elősegíti a felesleges ösztrogén lebontását, így a máriatövis készítmények szedése az egyre gyakrabban jelentkező, különböző hormonális eredetű betegségeket okozó ösztrogén dominancia kezelésében is hasznos lehet.
 • A máriatövis olaj hatása a májműködés serkentése révén fokozza a zsírok emésztésében közreműködő epefolyadék termelődését, ezáltal hozzájárulhat a magas koleszterinszint csökkentéséhez is.

A WTN Máriatövis krém alkalmazása – illetve általában a máriatövis készítmények használata – csak a női ciklus első felében, a menstruáció első napjától számított két hétig javasolt ( 28 napos ciklus esetén). Rendezett menstruációs ciklus hiányában, illetve terhesség és szoptatás alatt a krém alkalmazása nem ajánlott.

A WTN Detox komplex másik összetevője, a Glutation krém.

A szervezet fő antioxidánsa a glutation, mely minden sejtünkben megtalálható. Legnagyobb koncentrációban a májunkban raktározódik, májvédő hatású. Így krém formában egész hónapban, folyamatosan használhatod.

A WTN Detox Komplex részeként a glutation krém a máriatövis krémmel felváltva alkalmazható, azaz a máriatövis krémet a ciklus első felében, a glutation krémet pedig a második felében használd! Amennyiben számodra a máriatövis krém valamilyen oknál fogva nem megfelelő, válaszd a WTN Glutation krémet önmagában, amely így folyamatosan, az előírás szerint.

A szervezet egyik legerősebb antioxidánsa, a glutation

glutation a máj egyik legfontosabb méregtelenítő anyaga. A szervezet által természetes módon termelődő, erős antioxidáns hatású glutation szintje fizikai vagy szellemi erőfeszítés, stressz, táplálékmegvonás, fogyókúra, böjt hatására, illetve az évek előrehaladtával is erősen lecsökken.

A zöldségek, gyümölcsök, friss húsok és tejtermékek a szervezet számára természetes glutation forrást jelentenek, a főzés során azonban az élelmiszerek elveszítik glutation tartalmuk jelentős részét. A kiegyensúlyozott, rostokban és fehérjében gazdag táplálkozás során a szervezetbe kerülő aminosavak jelenléte szükséges a máj számára a megfelelő glutation szint fenntartásához. Az evéssel ugyanakkor vigyázni kell: érték a mérték, ahogy mondani szokás, hiszen a nehezen emészthető, zsíros ételek mértéktelen fogyasztása a májat kifejezetten megterheli.

A glutation szerepet játszik a szervezetben a külső és belső stresszhatások, fokozott fizikai vagy érzelmi, szellemi igénybevétel hatására természetes módon keletkező szabadgyökök semlegesítésében, hozzájárulva így a sejtek egészségének megőrzéséhez, a különböző krónikus, vagy rosszindulatú megbetegedések megelőzéséhez, az emberi test elhasználódásának, öregedési folyamatának lassításához is.

A glutation felerősítheti a szervezetben fennálló gyulladásos tüneteket, így bizonyos krónikus gyulladásos vagy autoimmun eredetű betegségekben alkalmazása nem javasolt.

A WTN Detox Komplexben nemcsak máriatövismag olaj és glutation, hanem más antioxidáns hatású és májvédő gyógynövények is találhatók!

 • A WTN Máriatövis krém legfontosabb összetevői, a máriatövismag olaj és a máriatövis kivonat mellett bojtorján és gyermekláncfű kivonatot is tartalmaz. A bojtorján és a gyermekláncfű az epetermelés, a máj működésének támogatása révén az egészséges emésztéshez, a megfelelő anyagcsere folyamatok fenntartásához, a szervezet hatékonyabb méregtelenítő munkájához járulhat hozzá.
 • A WTN Glutation Krémben található szőlőmag kivonat erős antioxidáns hatású, a bőrpuhító zsírsavakban gazdag szőlőmag olajpedig bőröd egészségére és szépségére is jótékony hatással lehet.
 • A WTN Glutation Krém másik fontos alkotóeleme, a borbolya kivonat emésztést támogató hatása révén segítheti a májfunkciók fenntartását.
 • A WTN Glutation Krémben található brokkoli kivonat, illetve a máriatövis krémhez és a glutation krémhez egyaránt hozzáadott tokoferol, azaz E-vitamin antioxidáns hatásukkal működhetnek közre a sejtek védelmében.
 • jojobaolaj, a búzacsíra olaj, a szkvalán, a glicerin, illetve a mindkét krémben megtalálható aloe vera kivonat pedig egyszerűen bőröd szépségének, simaságának, puhaságának megőrzését segítik elő.

A máriatövis és a glutation készítmények a májműködés támogatása által számos gyógyszer – többek között fájdalomcsillapítók, hormonpótlásra használt, ösztrogén tartalmú szerek, fogamzásgátlók, véralvadásgátlók, pszichoterápiás szerek, koleszterinszint csökkentők és sok egyéb orvosság – felszívódását, hatékonyságát befolyásolhatják, mivel ezeknek a gyógyszereknek a lebontását, feldolgozását a szervezet a máj segítségével végzi. Rendszeres gyógyszerszedés mellett a máriatövis olaj, a máriatövis kapszula, a máriatövis tabletta, illetve egyéb máriatövis készítmények alkalmazását beszéld meg kezelőorvosoddal is!

További információk

Tömeg 0,3 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “WTN Detox komplex (máriatövis és glutation)”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük