WTN Barátcserje krém nőknek

7 678 Ft

A barátcserje szerepe a hormonális problémák megoldásában egyedülálló. A premenstruációs tünetek (PMS)* csökkentésében, akné*, policisztás ovárium szindróma (PCO / PCOS)* megoldásában, sőt a meddőség esetén* is gyógyító hatású lehet.

1 készleten (utánrendelhető)

WTN barátcserje krém – A hormonrendszer időtlen gyógyítója!

A barátcserje szerepe a hormonális problémák megoldásában egyedülálló. A premenstruációs tünetek (PMS)* csökkentésében, akné*, policisztás ovárium szindróma (PCO / PCOS)* megoldásában, sőt a meddőség esetén* is gyógyító hatású lehet.

A növény csodálatos módon képes a hormonális egyensúlytalanságot szabályozni. Elsődleges hatása az agyalapi mirigy stimulálásán keresztül valósul meg. Azonban a barátcserje nem tartalmaz hormont illetve hormonhatású vegyületet sem!

De miért is esszenciális az agyalapi mirigy optimális funkciójának megőrzése és fenntartása?

Az agyalapi mirigy egy karmester, amely a hormonok kiválasztásának irányítását végzi. Amennyiben a szerv működése pl. a stressz hatása miatt módosul, könnyen hormonális problémák sora veheti kezdetét. Így látható, miért is kiemelkedő a hatása a barátcserjének.

Az agyalapi mirigy hormonjai hatást gyakorolnak a petefészek működésére. Így közvetve a menstruációs ciklus kialakításában is óriási szerepük van.

Ajánljuk minden nőnek a barátcserje kivonatot, aki

 • rendszertelen menstruációval küzd, mivel az FSH/ LH szabályozásával, rendszeres és állandó ciklus kialakítását teszi lehetővé*
 • termékenység növelése érdekében*, babavárásra készülve és
 • meddőség esetén*,mert az LH szint emelésével az ovuláció megvalósulását teszi lehetővé, ami a sikeres fogantatás kulcsát jelenti és a meddőség megszüntethető*
 • PMS-re jellemző tünetek esetében*a tüszőérés, a tüszőrepedés beállításával megvalósítható az optimális hormonszint, amely a premenstruációs (PMS) szindróma hátterében áll*
 • PCO/PCOS (policisztás ovárium szindróma)kezelésében a tesztoszteronszint csökkenését segítheti*, kiegyensúlyozhatja a hormonszinteket*, így a betegség visszahúzódását eredményezheti*
 • magas prolaktin szinttel küzd, mert emelkedett szintje gátolhatja a fogantatás esélyét, meddőséget alakíthat ki és rendszertelen menstruációt is okozhat!

A WTN Barátcserje krém a bőrön keresztül fejti ki hatásosságát. A véráram azonnal a célszervhez szállítja. Az étrend-kiegészítő formában szervezetbe jutatott barátcserje készítmény legnagyobb hátulütője, hogy a tápcsatornában történő felszívódása igen kritikus. Jelentős mértékben függ a bélrendszer állapotától, így a dózis sem szabályozható! A barátcserje megoldás lehet az agyalapi mirigy hormonális egyensúlyának visszaállítására*, hogy végre ismét harmóniát teremtsünk a szervezetben. A dózis szabályozhatósága pedig az optimális adagolás kialakítását teszi lehetővé.

Az összetevők hatásai* (néhány kiemelt példa)

 • A Barátcserje jótékony hatását már több ezer éve használják a tradicionális gyógyászatban. Mivel a hormonháztartást képes szabályozni, ezért szinte a legtöbb női panasz mérséklését segítheti. Hatása elsősorban az agyalapi mirigy működésére irányul. A tanulmányok során a PMS tüneteinek csökkentésében ugyanúgy hatékonynak bizonyult, mint a meddőség és a menstruációs zavarok esetében. A klinikai vizsgálatokban a mellfájdalom mérséklésében is rendkívül hasznosnak találták.
 • A vörös málnalevél kiváló lehet a méh szöveteinek erősítésére. Nagyszerű hatással lehet a női szervezet hormonális egyensúlyára. Hatékonyan szabályozhatja a szaporító szervek működését és jótékonyan hathat a menstruációval kapcsolatos tünetek csökkentésére. Különösen mióma esetén érdemes nagyobb figyelmet fordítani használatára, mivel csökkentheti a mióma tünetinek súlyosságát. Ráadásul a menstruációhoz köthető hányinger/ hányás csökkentése esetén is hatékonynak bizonyulhat.
 • A vörös here fitoösztrogénekkel és értékes ásványi anyagokkal, mint a magnézium, kálcium és kálium látja el a szervezetet.*
 • A zöld tea hatását az EGCG összetevőjének köszönheti, mely nemcsak kitűnő antioxidáns hatásokkal rendelkezik, de gyulladás megakadályozásában is jótékonynak bizonyult.* Egyes kutatásokban a zöld tea kivonat adagolásával a mióma méretének csökkenését is elérték.
 • Az E vitamin antioxidáns tulajdonsága kiemelkedő.* A sejt és szövetvédő tulajdonságú, képes az oxidatív stressz káros hatásait csökkenteni.* Az immunrendszer erősítésével az egészség megőrzésében és a védekezőképesség növelésében van szerepe.* Ezen kívül az E vitamin hozzájárul a hatóanyaok hasznosulásához.

Adagolás: A krémet folyamatosan használjuk, napi maximum 2-3 pumpányit. 3 hónapos használat után iktassunk be 2 hét szünetet. Folyamatos használattal a hatása is jobban érvényesül.

Ciklushoz alakítva, is kenhetjük,  ami a menstruációs ciklus első felét kb. 14 napot jelet. A menstruációs ciklus nem azonos a mentruáció hosszával! A ciklus első fele az ovulációig tart.

A Barátcserje krémet érdemes vékony bőrfelületen eloszlatni, a tökéletes hasznosulás érdekében (alkar, könyökhajlat, dekoltázs területe) a reggeli órákban, reggeli előtt!

A barátcserje nem javasolt :

 • Változókor állapotában nem javasolt a krém használata!
 • Közvetlenül szintetikus fogamzásgátló tabletta abbahagyása után.
 •  Használatát szintén mellőzzük a fogamzásgátlók szedése alatt.
 • Hormontartalmú készítményekkel együtt alkalmazva.
 • Ha magas LH (luteinizáló hormon szintet állapítottak meg) kiemelten PCOS esetében.
 • Tinédzsereknek, gyermekek és terhesség állapotában.
 • Férfiak esetén a használata szintén nem javallott.

A barátcserje hatása a női hormonális problémákra egészen egyedülálló

Előre félsz a nehéz napoktól a hasi fájdalmak miatt? Már napokkal a menstruáció előtt ingerlékenynek, kövérnek és szerencsétlennek érzed magad? évek óta szeretnétek kisbabát de csak nem akar összejönni? Kiszámíthatatlan a menstruációd? Görcsös fájdalmakkal kísért erős havi vérzést tapasztalsz?

A női bajok kezelésére évezredek óta ismert és használt gyógynövény, a barátcserje kivonatából készült WTN Barátcserje krém igazi gyógyír lehet a hormonális eredetű női problémákra!

Az illatos barátcserje a Földközi-tenger vidékéről származó szép, fürtös lila virágú, néhány méter magasra növő, dús levélzetű bokrot alkotó dísznövény. A növény bogyós terméséből főzött barátcserje tea hatása a különböző nőgyógyászati problémákra a fennmaradt feljegyzések szerint már a régi görögök és rómaiak által is jól ismert volt. A barátcserje kivonat az ókorban és a középkorban is sokrétűen használt készítmény volt a női termékenységgel, menstruációval kapcsolatos panaszok kezelése során. A barátcserje hatása a középkori füveskönyvek szerint a menstruációt megelőző, mellfeszüléssel és ingerlékenységgel járó tünetcsoport, illetve a menopauza előtti időszakban jelentkező vérzészavarok, depresszió és hangulatingadozás enyhítésére különösen elismert volt.

érdekesség, hogy a középkorban a kolostorokba visszavonult szerzetesek a barátcserjéről azt tartották, hogy termésének főzete csökkenti a szexuális késztetést, ezért önmegtartóztató életük fenntartásának támogatására fogyasztották.

Napjainkban a barátcserje számos nőgyógyászati kórkép kezelésére használt gyógynövény, melynek hatása az agyalapi mirigy működésének serkentésén keresztül a megfelelő hormonális egyensúly kialakulását eredményezheti.

 

Milyen hormonális eredetű problémák kezelésére jó a barátcserje kivonat?

 • Túl rövid menstruációs ciklusok szabályozása
 • Premenstruációs tünetegyüttessel (PMS) járó panaszok enyhítése, ezek közé jellemzően a mell- és alhas feszülés, puffadás, vízvisszatartás, fejfájás, ingerült és szomorú lelkiállapot tartozik
 • Magas prolaktin szint miatt kialakuló meddőség kezelése
 • A gyakori anovulációs ciklusok miatt kialakuló meddőség kezelése
 • Policisztás ovárium szindróma (PCOS) következtében fellépő fájdalmas menstruációs panaszok enyhítése
 • Hormonális zavarok, PCOS mellett jelentkező aknés tünetek csökkentése

Az évezredes alkalmazás során tulajdonképpen a menstruációs panaszok barátcserjével történő kezelése során derültek ki a barátcserje mellékhatásai is: korábban meddőséggel küzdő nők egy részénél a barátcserje fogyasztása mellett bekövetkezett a fogantatás.

 

Miben rejlik a barátcserje hatása a női szervezet működésére?

barátcserje kivonat nem tartalmaz növényi hormonokat, illetve a szervezetben hormonként viselkedő anyagokat sem. A tapasztalatok szerint a barátcserje hatása az agyalapi mirigy működésének serkentésén keresztül elsősorban az ovuláció elősegítését, a progeszteron hormon szintjének emelkedését és a prolaktin hormon szintjének csökkentését eredményezi.

barátcserje kivonat az agyalapi mirigyben termelődő, a női hormonális működés szabályozásáért felelős FSH hormon és LH hormon arányának alakulására hat jótékonyan.  Az LH-hormon elsődleges szerepe a megtermékenyülésre alkalmas, érett petesejtet felszabadító tüszőrepedés bekövetkeztének elősegítése.

A tüszőrepedést, vagyis az ovulációt követően a petefészekben kialakuló sárgatest progeszteron hormont – más néven sárgatest hormont – termel. Ebből következően a progeszteron szint a ciklus második felében, a tüszőrepedés után sokkal magasabb. Ha a petesejt megtermékenyül, elmarad a menstruáció és a progeszteron szint megemelkedik. A magas progeszteron szint felkészíti a méhnyálkahártyát a megtermékenyült petesejt beágyazódására és további fejlődésére is. Ha a petesejt nem termékenyül meg, a progeszteron szint újra lecsökken, bekövetkezik a menstruáció és megindul a ciklus első felében aktív, peteérést segítő FSH hormon (follikulus stimuláló hormon) termelése.

Az úgynevezett anovulációs, tehát tüszőrepedés nélküli ciklusok során nem indul be a normál progeszteron termelődés, ördögi kört hozva létre ezzel: a progeszteron hiánya a hormonális egyensúly felborulásához, ösztrogén dominanciához, illetve további tüszőrepedés nélküli ciklusokhoz vezethet. A 28 napnál rövidebb menstruációs ciklusok oka gyakran az ovuláció elmaradása. Az LH-hormon tehát a tüszőrepedés bekövetkezését támogató szerepe révén közvetve segíti a megfelelő progeszteron szint kialakulását, így közreműködik a menstruációs ciklus megfelelő hosszúságának fenntartásában. A barátcserje hatása az agyalapi mirigy működésének serkentése révén elősegíti az LH-hormon termelődését, a tüszőrepedés bekövetkezését, a megfelelő progeszteron szint kialakulását, így normalizálja a menstruációs ciklusokat.

A progeszteron hiány jelei:

 • a változókori és a menstruáció előtti alacsony progeszteron szint puffadáshoz, vízvisszatartáshoz, fejfájáshoz, érzelmi labilitáshoz, hízékonysághoz, az anyagcsere lelassulásához, mellfeszüléshez vezet
 • a mellrák és a méhrák kialakulásában is szerepet játszik az alacsony progeszteron szint, illetve az ösztrogén túlsúly miatt fellépő szövetburjánzás

barátcserje progeszteron termelésre kifejtett jótékony hatása mellett a szervezet prolaktin szintjének csökkentésében is hatékony lehet. A prolaktin szint számos behatás – többek között a fokozódó stressz – következtében megemelkedhet a szervezetben. A prolaktin hormon felelős a szülés utáni tejtermelés megindulásáért. A szülést követően a progeszteron szint hirtelen lecsökkenésével párhuzamosan indul meg a tejelválasztást beindító prolaktin hormon szintjének növekedése. A szoptatás időszakától függetlenül megemelkedett prolaktin szint többek között a meddőség oka is lehet. A barátcserje terhesség, illetve fogamzás támogató hatása tehát egyrészt a magas prolaktin szintet csökkentő, másrészt a tüszőrepedést támogató luteinizáló hormon termelődését serkentő tulajdonságain alapul.

barátcserje hatása a különböző nőgyógyászati problémákra hormonszint szabályozó képességének köszönhető. Az agyalapi mirigy működését serkentő hatása révén, az LH-hormon termelődésének fokozása által kiváltott hormonális hatások következtében a barátcserje progeszteron szint emelő tulajdonságokkal is rendelkezik. Enyhítheti a különböző hormonháztartási zavarok okozta menstruációs panaszokat, a tüszőrepedést elősegítő LH-hormon termelődésének támogatása, illetve a magas prolaktin szint csökkentése révén pedig a termékenységet is jótékonyan befolyásolhatja.

A hormonális fogamzásgátló tabletták fokozódó térnyerése oda vezetett, hogy ma már a nők jelentős részének menstruációs ciklusát mesterségesen adagolt hormonok szabályozzák. Sok esetben fordul elő, hogy a fogamzásgátló gyógyszer elhagyása után a menstruáció szabálytalanul jelentkezik. A barátcserje a hormontermelésben aktív szerepet játszó agyalapi mirigyre kifejtett serkentő hatásával szabályozza a hormonszintek felborult egyensúlyát, elősegíti a rendszeres és normál hosszúságú menstruációs ciklusok helyreállítását.

Barátcserje krém, barátcserje tea, barátcserje tinktúra vagy barátcserje kapszula szedése – melyiket válaszd?

barátcserje tea hatása sokak szerint enyhébb, mint az alkoholos oldatból készített barátcserje tinktúra vagy barátcserje cseppfogyasztása révén elérhető változások. Ennek oka, hogy az alkoholos oldat nagyobb mennyiségű hatóanyag kioldására képes a növényből, mint a forró víz. Mindazonáltal a barátcserje tinktúra, a barátcserje tea, a barátcserje csepp és a barátcserje kapszula szedése is szájon át történik, a barátcserje hatása így csak az emésztőrendszerből felszívódva érvényesül. A szájon át szedett készítmények hasznosulása nagyban függ a tápcsatorna állapotától. A bél- és emésztőrendszer állapota kortól, a táplálkozási szokásoktól és az egyéni adottságoktól függően más és más, ebből következően a barátcserje szedése szájon át változó mértékű hatással jár. Talán a nehezen kiszámítható felszívódásnak is köszönhető, hogy a nőgyógyászati panaszok vagy a meddőség kezelése terén némelyek esetében nem következik be a várt eredmény, a panaszok enyhülése vagy éppen a fogantatás.

A WTN Barátcserje krém értékes összetevői a bőrön át hatékonyan felszívódva a hajszálereken keresztül közvetlenül a vérkeringésbe jutnak. A WTN Barátcserje krém alkalmazása által tehát a barátcserje hatása jobban érvényesülhet, mint a barátcserje tinktúra, tea vagybarátcserje kapszula szedése révén.

A WTN Barátcserje krém alkalmazásával kiküszöbölhetők a szájon át szedett barátcserje kapszulabarátcserje csepp, tinktúra vagy tea változó felszívódásával kapcsolatos bizonytalanságok. A WTN Barátcserje krém felszívódása kiszámítható, állandó, alkalmazása biztonságos és pontosan adagolható.

Az egyedülállóan komplex összetételű WTN Barátcserje krém számos olyan összetevőt is tartalmaz, amely kifejezetten a női szervezet egészséges működését támogatja:

A vörös málnalevél kivonat enyhíti a menstruációs görcsöket és a méh elváltozásai esetén gyakori panaszként jelentkező túl erős havi vérzést. Csökkenti a változókorban, illetve a premenstruációs tünetegyüttes részeként egyaránt fellépő kívánósságot, falási rohamokat is.

A hozzáadott E-vitamin antioxidáns tulajdonságai közismertek, fogyasztása növeli az ellenálló képességet, de egyes tanulmányok szerint a többlet E-vitamin adagolása hozzájárulhat a női termékenység fokozódásához is.

A vöröshere kivonat a menstruációs görcsök és a változókori panaszok csökkentéséhez járul hozzá.

A WTN Barátcserje krém természetes bőrápoló anyagai – a jojobaolaj, a mandulaolaj, az aloe vera kivonat és az emberi bőrben is megtalálható szkvalán – teszik lehetővé a barátcserje értékes hatóanyagainak minél nagyobb mértékű felszívódását, ráadásul gyönyörűen ápolják, kisimítják a bőrt.

Hogyan használd a WTN Barátcserje krémet?

barátcserje krém nem hat azonnal, hatásának teljes kialakulásáig néhány hónapos folyamatos használatára van szükség. A krém különlegessége, hogy hormonszabályozó tulajdonságai mellett kiváló bőrápoló és hidratáló tulajdonságokkal bír! A minél hatékonyabb felszívódás érdekében alkalmazása vékony bőrfelületeken javasolt – pl. a könyökhajlat, az alkar vagy a dekoltázs területén. 3 hónapon keresztül naponta 2-8 adagot a tenyeredbe pumpálva, egyenletesen oszlasd el az adott bőrfelületen, majd alkalmazásában iktass be egy teljes hónapnyi szünetet. A menstruációs ciklushoz kapcsolódó panaszok enyhülését a kúra megkezdése után néhány héttel már tapasztalhatod.

barátcserje mellékhatásai elhanyagolhatók, ritka esetben okozhat enyhe gyomorpanaszokat. Mivel a barátcserje kivonat az agyalapi mirigy működésének serkentésén keresztül a hormonrendszer működését szabályozza, hormontartalmú készítményekkel együtt nem alkalmazható. Fogamzásgátló tabletták elhagyása után közvetlenül a barátcserje szedése, így a barátcserje krém alkalmazása sem ajánlott. A barátcserje krém használata és a fogamzásgátló gyógyszerek szedésének befejezése között legalább 3 hónapnak kell eltelnie. A barátcserje terhesség és szoptatás alatt nem szedhető. Gyógyszeres kezelés alatt álló hormonális problémák esetén használatát beszéld meg kezelőorvosoddal!

 

…miért pont krém és nem étrend-kiegészítő?

A barátcserjét kivétel nélkül étrend-kiegészítőben kínálják. Lehet ezt jobban is csinálni?

 • A bőrön keresztüli felszívódás és hasznosulás több száz százalékkal nagyobb hatásfokú, mint a tápcsatornán, bélrendszeren keresztüli,
 • krémben sokkal egyszerűbb a személyre szabott adagolás, adagolhatóság (nem mindenki egyforma ugyebár),
 • ráadásul sokkal gyorsabban eljutnak a hatóanyagok a célszervhez.

Ennyi indok neked elég ahhoz, hogy ezt válaszd?!

Összetevők (INCI): Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Vitex Agnus-Castus Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Rubus Idaeus Leaf Extract, Tocopherol, Trifolium Pratense Extract, Squalene, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glyceryl Linoleate, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Sodium Phytate.

Miért éri meg?

A WTN Barátcserje krém a bőrön keresztül fejti ki hatásosságát. A véráram azonnal a célszervhez szállítja. Az étrend-kiegészítő formában szervezetbe jutatott barátcserje készítmény legnagyobb hátulütője, hogy a tápcsatornában történő felszívódása igen kritikus. Jelentős mértékben függ a bélrendszer állapotától, így a dózis sem szabályozható!

A krém nem monokomponensű! Az étrend-kiegészítők többsége ellenben igen. A WTN barátcserje krém más gyógynövényekkel is kiegészül, melyek a hatást fokozzák. A használt krémbázis pedig a felszívódást maximalizálja! Megfelelő hasznosulás nélkül az eredmény nem garantálható.

A hatóanyag mellett bőrtápláló összetevőket is tartalmaz, amelyek puhává varázsolják a bőrt és remekül hidratálják is. A kezelt bőrfelület külön krémezéséről már nem is szükséges gondoskodni.

A hatóanyagok eloszlása a termékben egyenletes. A gyógynövényekből készített kivonatok standardizált kivonatokat tartalmaznak. Azaz a növényben jelen lévő csökkent mennyiségű komponens sem eredményezi a már kész termék minőségének romlását, mert a hatóanyag mennyisége a fontos nem a gyűjtött gyógynövény mennyisége.

A krém 6 havi használata 1163 Ft költséget jelent havi szinten!

 • Mennyi időre elég a WTN barátcserje krém?

Tesztjeink és számításaink szerint nagyjából 3-6 hónapig (100ml), a használat intenzitásától függően.

 • A WTN barátcserje krém milyen bőrtípusra használható?

Minden bőrtípusra használható.

 • A WTN brátcserje krémnek nincs illata. Miért?

Úgy gondoltuk, hogy ezzel a krémmel együtt más kozmetikumokat is használni fogsz, ezért nem lenne szerencsés keverni a különböző illatokat. Másrészt az illóolajoknak mindig van allergizálóösszetevői, amiket jobbnak láttunk kihagyni.

 • Milyen „adaléknak” minősülő anyagok vannak a WTN barátcserje krémben? „Adalék” alatt a nem aktív hatóanyagokat értem.

Emulgeátorok, amelyek a vizes és az olajos fázis kompatibilitását biztosítják. Bőrpuhítókomponensek, amelyek antibakteriális hatást is nyújtanak. A WTN brátcserje krém összes komponense megfelel a legszigorúbb európai természetes kozmetikum előírásainak (Német BDIH). Szintetikus, valamint ásványolaj és petrolkémiai anyagokat nem használunk.

Ha úgy gondolod, olyan kérdésed van, amire vonatkozó válasz másnak is fejtörést okoz, írj nekünk. Megválaszoljuk.

 • Miért van az, hogy több, különböző nevű csomag is ugyanazokat a termékeket tartalmazza?

A hormonegyensúlyban jelentkező zavarok nagyon változatos tüneteket produkálnak és az érintettek legtöbbször sajnos nem ismerik fel, hogy mi a gond gyökere. Ezt tetézi, hogy a klasszikus orvoslás se foglalkozik legtöbbször ezekkel az összefüggésekkel.

A problémák bármely életkorban előfordulhatnak és látszólag függetlenek egymástól. Ilyen lehet például a koncentrációs zavar és a felborult menstruációs ciklus vagy az alacsony libidó és az elvékonyodó haj. Ki gondolná, hogy a háttérben hormonális egyensúlytalanság áll nagy valószínűséggel?

Ezért döntöttünk úgy, hogy a téged segítve összecsoportosítjuk és csomagokat formálunk azokból a termékekből, amelyeket egy-egy adott problémára ajánlunk.

Ezeket a megoldáscsomagjainkat az „WTN megoldás csomagok” menüpontok alatt találod.

További információk

Tömeg 0,1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “WTN Barátcserje krém nőknek”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük