Magnézium + B6 komplex – Wise Tree Naturals (120 db)

5 564 Ft

A Wise Tree Naturals Magnézium + B6 komplex-szel nagy mennyiségű, intenzív magnéziumpótlás lehetséges, hiszen a  magnéziumot kitűnően hasznosuló formában tartalmazza, ráadásul az idegrendszer még robusztusabb támogatása érdekében azonnal hasznosuló, aktív formájú B6-vitamin is került mellé.

1 készleten (utánrendelhető)

A Wise Tree Naturals Magnézium + B6 komplex-szel nagy mennyiségű, intenzív magnéziumpótlás lehetséges, hiszen a  magnéziumot kitűnően hasznosuló formában tartalmazza, ráadásul az idegrendszer még robusztusabb támogatása érdekében azonnal hasznosuló, aktív formájú B6-vitamin is került mellé. A glicinát forma még érzékeny emésztőrendszer esetén sem okoz gondot.

Leírás

A magnézium-biszglicinát teljesen elreagáltatott formája került a kapszulába, így nem tartalmaz magnézium-oxidot! Ez azt jelenti, hogy szervezeted hasznosíthatja úgy a magnéziumot, mint a kísérő glicin molekulákat és nem terhelődik a magnézium-oxid hasznosulása során keletkező káros oxigén gyökkel. Fontos tudni: a piacon megvásárolható nem teljesen elreagáltatott magnézium-glicinát is! Ezekben a termékekben nagy százalékban lehet jelen a káros magnézium-oxid!

A B6-vitamin bioaktív formája, a piridoxál-5-foszfát (P5P), azonnal hasznosul, sőt támogathatja a magnézium hasznosulását is. A piacon elérhető termékekben rendszerint az inaktív, piridoxin-hidroklorid (piridoxin-HCl) forma van jelen (B6-vitaminforma), ami vagy átalakul a szervezetben aktív formává vagy nem.

A két fő komponens (magnézium-biszglicinát és a bioaktív B6-vitamin) mellé került a WTN FitomátrixTM, ami magnéziumban gazdag növények elegye, így a magnézium biológiai hasznosulása teljesebb.

Miért fontos, hogy a B6-vitamin aktív formáját szedjük?

A B6-vitaminként leggyakrabban használt piridoxin-hidroklorid forma nem aktív! Ezt a szervezetnek még át kell alakítania aktív formává (P5P), hogy megfelelő módon hasznosítani tudja. Sok esetben ezek az átalakító folyamatok nem működnek megfelelően, vagyis a nem aktív formák egyáltalán nem vagy kevésé hasznosulnak. Ezért célszerű a szervezet által azonnal hasznosítható B6-vitamin formát, a bioaktív piridoxál-5-foszfátot használni.

Milyen esetekben használható a magnézium és B6-vitamin kombinációja?

  • alvásnehézségek esetében, mivel remek alvástámogató
    mérsékelheti a PMS tüneteket
    segítheti a szervezet stressztűrő képességének javítását

Nézd meg hogyan is számolható ki a tényleges magnézium tartalom!

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A teljes listát innen tudod pdf formátumban letölteni: szakirodalom lista.

Magnézium + B6 komplex összetevők

magnézium-glicinát, zselatin (kapszula), sétányrózsa virág kivonat, spenót kivonat, fodroskel kivonat, articsóka kivonat, okra kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav), piridoxál-5′-foszfát.

Hatóanyagok

Aktív összetevők 2 kapszulában 3 kapszulában
Magnézium (teljesen elreagáltatott magnézium-glicinátból) 176 mg (NRV* 46%) 264 mg(NRV* 69%)
B6-vitamin (piridoxál-5’-foszfát [P5P]) 2,5 mg (NRV* 179%) 3,75 mg (NRV* 268%)
WTN FitomátrixTM: sétányrózsa virág (Lantana Camara) kivonat, spenót levél (Spinacia Oleracea) kivonat, fodroskel levél (Brassica Oleracea Acephala) kivonat, articsóka levél (Cynara Scolymus) kivonat, okra gyümölcs (Abelmoschus Esculentus) kivonat 200 mg 300 mg

 

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

Magnézium + B6 komplex használati javaslat

Ajánlott mennyiség: napi 2 kapszula étkezéssel, bő folyadékkal. Lehetőség szerint az egyiket a nap folyamán, míg a második kapszulát az esti órákban vegyük be.

További információk

Tömeg 0,2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Magnézium + B6 komplex – Wise Tree Naturals (120 db)”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük