Lurkó Gyerek Multivitamin – Wise Tree Naturals

12 800 Ft

Közel másfél éves fejlesztés után megjelent a Wise Tree Naturals új terméke, a Lurkó Gyerek Multivitamin, melybe csak aktív vitaminok és kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek kerültek.

1 készleten (utánrendelhető)

Közel másfél éves fejlesztés után megjelent a Wise Tree Naturals új terméke, a Lurkó Gyerek Multivitamin, melybe csak aktív vitaminok és kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek kerültek.

Leírás

Szívvel-lélekkel, és a Wise Tree Naturals tudása legjavával készült el a piacon abszolút egyedülálló Lurkó Gyerek Multivitamin. Az összetevők minősége kiemelkedik a piacon lévő társai közül! Aktív B-vitaminok, teljes E-vitamin spektrum, elsőrangú C-vitamin kombó, remekül felszívódó és hasznosuló ásványi anyagok és nyomelem formák találhatóak benne.

Miben különbözik a Lurkó Gyerek Multivitamin a piacon jelen lévő többi vitamintól?

 1. Nagy biohasznosulású, aktív molekulaformák  használata.
 2. Hasznosulásgátló (antagonista) hatások kiküszöbölése – a WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™
 3. Nincsenek bomlási folyamatok a multivitaminokban – A bomlási folyamatok vitaminokban gyakoribbak, mint gondolnád!
 4. A hatóanyagokat illetően nincs ködösítés! Nincsenek elrejtve gyenge minőségű komponensek a jó minőségű alapanyagok mögé.
 5. A Lurkó Gyerek Multivitamin ízleni fog a gyerekeknek! 🙂 Azok a gyerekek, akik a fejlesztési folyamatot segítették az íz szempontjából, egyhangúan azt mondták, hogy „finom”!
 6. Mit NEM tartalmaz a termék?

  A Kalcium szándékosan nem szerepel a Lurkó Gyerek Multivitamin összetevői közt, hiszen a Kalciumhiány legtöbb esetben D vitamin hiányára utal.

  Természetesen vannak olyan esetek is, amikor igazoltan szükséges lehet a kalciumpótlás. Ilyen esetekben kiemelten figyelni kell, hogy jó minőségű, tényleg szerves formájú kalciumot válasszunk. (FONTOS: A WTN Lurkó gyerek-multivitamin mellett, ha valaki mégis kalciumot is szeretne adni a gyermekének, akkor a multivitamin termékeitől időben elkülönítve tegye!)

  A vaspótlást nem ajánljuk mindenkinek, mivel egyetértünk azokkal az általános ajánlásokkal is, miszerint az egészséges gyerekek/tinédzserek esetében csak a várandós és menstruáló tinédzserek pótoljanak vasat, de ezekben az esetekben is csak akkor, ha bizonyítottan fennáll a vashiány állapota! Figyelmünket felkeltették azok a kutatások is, amelyek a vastöbblet káros hatásairól szóltak.

  Mangán: osztjuk azt a véleményt, miszerint a természetes és változatos étrend mellett ritkán vagy egyáltalán nem alakul ki mangánhiány. A mangán túladagolás, toxicitás viszont kellemetlen állapotokat, főleg idegrendszeri tüneteket, megbetegedések előfordulását eredményezheti.

 7. A Lurkó gyerek multivitamin összetételét illetően nem tartalmaz semmilyen felesleges és káros technológiai segédanyagot.

Mit tartalmaz a Lurkó Gyerek Multivitamin?

A-vitamin (Retinil-palmitát, karotenoidok (organikus vöröspálma gyümölcsből), B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid), B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát), B3-vitamin (Niacinból, Inozitol-hexanikotinátból), B5-vitamin (pantetinből), B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból), B7-vitamin (D-biotin), B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só), B12-vitamin (Metil-kobalaminból, Adenozil-kobalaminból), Bór (nátrium-borátból), C-vitamin (teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból), D3-vitamin (kolecalciferol), E-vitamin (Tokoferolok: D-alfa-tokoferol, D-béta-tokoferol, D-gamma-tokoferol, D-delta-tokoferol; Tokotrienolok: D-alfa-tokotrienol, D-béta-tokotrienol, D-gamma-tokotrienol, D-delta-tokotrienol), K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7), Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból), Jód (kálium-jodidból), Króm (inaktivált krómos élesztőből), Magnézium (Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinátból, Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból), Molibdén (nátrium-molibdátból), Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinátból), Szelén (inaktivált szelénes élesztőből), Kolin (kolin-bitartarátból), Myo-inozitol.

A részletes mennyiségeket lásd lejjebb.

Miért NEM gumicukor a Lurkó gyerek multivitamin?

Minden étrend-kiegészítő gyártó tisztában van azzal, hogy a fogyasztók kényelmének a kiszolgálása nagy prioritású szempont termékválasztáskor. Sokan szeretik azt, ha valamit a legkevesebb macerával lehet megtenni. A gyerek-multivitaminok esetében sincs ez másként, ezért olyan népszerűek pl. a gumimaci alakú, vitaminnak álcázott cukorbombák, amelyekkel gyorsan le lehet tudni a vitaminpótlást. Ha biológiai szempontból megvizsgálnánk ezeket a termékeket, akkor gyorsan kiderülne, hogy „mindenből a legrosszabbat, azt is minimális koncentrációban” típusú készítmények. Ha ugyanis minden szükséges mikrotápanyagot (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) szeretnénk megadni a gyermekeinknek, akkor egy nagy maréknyi gumimaci-édesség is kevés lenne, egyszerűen azért, mert a szükséges anyagok fizikai mérete is jelentős. A helyzet egyébként nem jobb a különböző túlédesített szörpöknek és üdítőitaloknak álcázott készítmények esetében sem.

A hasznosulás szempontjából lényeges az is, hogy nagyon sok mikrotápanyag gátolja egymás felszívódását és későbbi biohasznosulását, ezért egyszerűen bizonyos komponensek nem tehetőek egymás mellé, ha valódi hasznosulást szeretnénk.

Hogy néz ki a Lurkó Gyerek Multivitamin?

A Wise Tree Naturals Gyerek Multivitamin a fentebb leírt okoknál fogva 3+1 komponensből áll, melyeknek adagolása rendkívül egyszerű. 

 1. Pumpás adagolós folyékony komponens – reggeli közben
 2. Pumpás adagolós folyékony komponens – reggeli vagy tízórai után
 3. Esti porkeverék
 4. Betain csepp – csak hasfájás esetén

Kúraszerű használat javasolt. Néhány hónapos használat után érdemes szünetet beiktatni.

ADAGOLÁS

A hatékonyság szempontjából tökéletes adagolás az alábbi (Amennyiben ez nem valósítható meg, úgy 30 perc különbséggel is adhatóak a komponensek)

 1. Reggeli pumpás folyadék (Használat előtt felrázandó):
  • 4-12 év: 4 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, reggeli közben. 
  • 13-16 év: 6 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, reggeli közben.
 2. Reggeli pumpás folyadék (Használat előtt felrázandó):
  • 4-12 év: 4 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva (vagy vízalapú folyadékba keverve), reggeli vagy tízórai után. 
  • 13-16 év: 6 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva (vagy vízalapú folyadékba keverve), reggeli vagy tízórai után.
 3. Esti porkeverék (használat előtt felrázandó):
  • 4-12 év: 2 mérőkanálnyi por 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után.
  • 13-16 év: 3 mérőkanálnyi por 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után.
 4. Betain csepp
  A Lurkó gyerek multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható! Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia!
  Figyelem: Egyik összetevő sem okoz hasfájást! A Betain csepp azért került a Gyerek Multi mellé, mert a Lurkó nagyon jó formájú vitaminokat tartalmaz, amiben mindegyik felszívódásra tendál, és mivel egyszerre kap meg a szervezet sok mindent, felmerülhet (pl nem elégséges gyomorsav esetén) az, hogy nem tudja jól megemészteni és ilyenkor pocakgondot okozHAT. Sajnos már az újszülött babáknak sem olyan az emésztőrendszere, mintha tényleg tiszta lappal indulna. (Ha rossz formájú vitaminok volnának benne, amik nem akarnának felszívódni, ott a hasfájós lehetőség is kisebb volna. 🙂)

FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre! Ha egy gyereknek nem ízlik a termék íze, úgy gyümölcslébe vagy bármilyen vízalapú folyadékba bele lehet keverni.

A gyermekem nem szeretné időben elkülönítve használni a Lurkó gyerek multivitaminban lévő különböző termékeket. Mit érdemes erről tudni?

Ha egyszerre szed be mindent a gyermeked, vélhetőleg akkor is hatékonyabb a termék, mint más gyerekvitaminok. Ez az összetevők minőségéből következik.

Viszont tudnod kell, hogy így nem használjátok ki a termékben lévő teljes potenciált! Ha időben elkülönítve szedi, akkor sokkal hatékonyabb, az egyes komponensek kioltó hatásainak a kiküszöbölése révén.

Ha mégis egyszerre veszi be az összeset, ezt semmiképpen ne este tegye!

Mennyi ideig elég a lurkó multivitamin?

 • 4-12 éves kor közt, mindennapi fogyasztással 45 napig.
 • 13-16 éves kor közt, mindennapi fogyasztással 30 napig.

ÖSSZETEVŐ TÁBLÁZAT

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Lurkó gyerek-multivitamin).

Összetevők 4-12 év között1,

napi adagban (NRV%*)

13-16 év között2,

napi adagban (NRV%*)

A-vitamin 769 NE / 231 mcg RE (28%) 1153 NE / 347 mcg RE (43%)
     Retinil-palmitát 417NE / 126 mcg RE (15%) 625 NE / 189 mcg RE (23%)
     Karotenoidok (organikus vöröspálma gyümölcsből) 352NE / 105 mcg RE (13%) 528NE / 158 mcg RE (20%)
B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid) 1,1 mg (100%) 2,2 mg (200%)
B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát) 1,5 mg (109%) 2,3 mg (164%)
B3-vitamin 17 mg (105%) 25 mg (157%)
     Niacinból 7 mg (42%) 10 mg (63%)
     Inozitol-hexanikotinátból 10 mg (63%) 15 mg (94%)
B5-vitamin (pantetinből) 13 mg (222%) 20 mg (334%)
B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból) 1,7 mg (119%) 2,5 mg (179%)
B7-vitamin (D-biotin) 233 mcg (467%) 350 mcg (700%)
B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só) 267 mcg (133%) 400 mcg (200%)
B12-vitamin 17 mcg (453%) 25 mcg (667%)
     Metil-kobalaminból 13 mcg (355%) 20 mcg (533%)
     Adenozil-kobalaminból 3 mcg (89%) 5 mcg (133%)
Bór (nátrium-borátból) 0,7 mg (-) 1 mg (-)
 C-vitamin (teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból) 167 mg (208%) 250 mg (313%)
D3-vitamin (kolecalciferol) 1333 NE (667%) 2000 NE (1000%)
E-vitamin 16,7mg / 2,7mg Alfa-TE** (22%) 25mg / 4,1mg Alfa-TE** (33%)
     Tokoferolok 8,3mg / 1,7mg Alfa-TE** (14%) 12,5mg / 2,6mg Alfa-TE** (21%)
          D-alfa-tokoferol 1,1mg / 1,1mg Alfa-TE** (9%) 1,6mg / 1,6mg Alfa-TE** (13%)
          D-béta-tokoferol 0,2mg / 0,1mg Alfa-TE** (0,7%) 0,3mg / 0,1mg Alfa-TE** (1%)
          D-gamma-tokoferol 4,9mg / 0,5mg Alfa-TE** (4%) 7,3mg / 0,7mg Alfa-TE** (6%)
          D-delta-tokoferol 2,2mg / 0,1mg Alfa-TE** (0,7%) 3,3mg / 0,1mg Alfa-TE** (1%)
     Tokotrienolok 8,3 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%) 12,5 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)
          D-alfa-tokotrienol 3,2 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%) 4,8 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)
          D-béta-tokotrienol 0,3 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%) 0,5 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)
          D-gamma-tokotrienol 3,7 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%) 5,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)
          D-delta-tokotrienol 1,1 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%) 1,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)
K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7) 50 mcg (67%) 75 mcg (101%)
Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból) 6,7mg (67%) 10mg (100%)
Jód (kálium-jodidból) 100 mcg (67%) 150 mcg (100%)
Króm (inaktivált krómos élesztőből) 33 mcg (83%) 50 mcg (125%)
Magnézium 211mg (57%) 317mg (85%)
     Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinátból 200mg (54%) 300mg (80%)
     Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból 11mg (3%) 17mg (5%)
Molibdén (nátrium-molibdátból) 27mcg (53%) 40mcg (80%)
Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinátból) 0.2mg (20%) 0.3mg (30%)
Szelén (inaktivált szelénes élesztőből) 67 mcg (121%) 100 mcg (182%)
Kolin (kolin-bitartarátból) 233 mg (-) 350 mg (-)
Myo-inozitol 67 mg (-) 100 mg (-)

1 4-12 év között: 1. reggeli folyadék: 4 pumpálásnyi, 2. reggeli folyadék: 4 pumpálásnyi, esti porkeverék: 2 mérőkanál (=két teáskanál=10ml)

2 13-16 év között: 1. reggeli folyadék: 6 pumpálásnyi, 2. reggeli folyadék: 6 pumpálásnyi, esti porkeverék: 3 mérőkanál (=három teáskanál=15ml)

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

ÖSSZETEVŐK RÉSZLETESEN

1. reggeli folyadék összetevői: tisztított víz, magnézium-aszkorbát, bio glicerin, myo-inozitol, gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, all transz menakinon-7, krómos élesztő, kevert tokotrienolok, bio narancsolaj, szódabikarbóna, citromsav, szelénnel dúsított élesztő, kevert tokoferolok, cink-glicinát, pantetin, lutein, asztaxantin, kolekalciferol, inozitol-hexanikotinát, nátrium-borát, niacin, bio karotenoidok, xanthán gumi, glükózamin folát só (L-5-MTHF), réz-glicinát, retinil-palmitát, D-biotin, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, tiamin-pirofoszfát-klorid, piridoxál-5-foszfát, L-lizin, nátrium-molibdát, kálium-jodid, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

2. reggeli folyadék összetevői: tisztított víz, magnézium-glicinát, kolin-bitartarát, bio glicerin, természetes aroma, gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, magnézium-aszkorbát, cink-glicinát, lutein, all transz menakinon-7, szódabikarbóna, citromsav, pantetin, sztívia, bio narancsolaj, nátrium-borát, inozitol-hexanikotinát, kevert tokotrienolok, szelénnel dúsított élesztő, myo-inozitol, niacin, kevert tokoferolok, réz-glicinát, asztaxantin, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, krómos élesztő, xanthán gumi, piridoxál-5-foszfát, bio karotenoidok, L-lizin, kolekalciferol, nátrium-molibdát, retinil-palmitát, kálium-jodid, D-biotin, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

Összetevők (esti porkeverék): magnézium-glicinát, citromsav, kolin-bitartarát, sztívia, krómos élesztő, cink-glicinát, myo-inozitol, nátrium-borát, szelénnel dúsított élesztő, kálium-jodid, piridoxál-5-foszfát, inozitol-hexanikotinát, niacin, pantetin, magnézium-aszkorbát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, réz-glicinát, nátrium-molibdát, D-biotin, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

Összetevők (betain csepp): tisztított víz, betain HCl (5 mg/ 3 csepp).

FONTOS: felmerülhet az a kérdés, hogy az egymást kioltó hatások figyelembevételének ellenére, miért szerepelnek mégis a WTN Lurkó gyerek-multivitamint alkotó három termék összetevői listájában ugyanazok az összetevők.

A szellemi tulajdon védelme érdekében döntöttünk úgy, hogy egy összetevő a WTN Lurkó gyerek-multivitamin több termékében is megjelenik. Ezt úgy kell értelmezni, hogy pl. a B9-vitamin (glükózamin folát só) esetében, ami mind a 3 termékben feltűnik, abból egy termékben van a 400 mcg jelentős része, míg a három másik termékben csak minimális adagok (0,01 mcg) találhatóak. Ezzel nem sérül az egymást kioltó hatások figyelembevétele és ugyanakkor megnehezedik, hogy valaki csak a címkét lemásolva rossz minőségű terméket “állítson elő”.

További információk

Tömeg 0,3 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Lurkó Gyerek Multivitamin – Wise Tree Naturals”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük