GAL Szépségcsomag (GAL Glicin 250g + GAL Sertéskollagén peptidek + GAL Magne-C)
GAL Glicin
A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező.
Fogyasztási javaslat: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).
Tápérték 100g termékben: | |
Energia- / kalóriaérték | 1638kJ / 396kcal |
Zsír
ebből telített zsír |
0g
0g |
Szénhidrát
ebből cukrok |
0g
0g |
Fehérje | 99g |
Só | 0g |
GAL Kollagén peptidek
A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a fölszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).
Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.
Összetevök: 100% kollagén peptidek (hidrolizált kollagén)
Magnézium-aszkorbát por (200 g, 100 adag)
A magnézium egyes formái jól hasznosulnak, mások alig.
A magnézium-citrát jól hasznosul, azonban sokaknak hasmenést okoz. A magnézium-citrát a magnézim citromsavval alkotott sója, míg a magnézium-aszkorbát a C-vitaminnal alkotott sója, méghozzá annak természetes (L-) formájával. Nem okoz hasmenést és a magnézium mellett C-vitamin forrás is egyben. A hagyományos C-vitaminnál kevésbé savas/savanyú, így gyermekek és kapszulákat nehezen nyelő felnőtek számára is ideális, hiszen folyadékban oldva fogyasztva sem kell a fogzománcunk miatt aggódni. íMegfelelő C-vitamin forrás azoknak is, akik a nagy dózisú hagyományos C-vitamintól refluxot/gyomorégést tapasztalnak. Mindezekért a magnézium-aszkorbát ideális magnézium és C-vitamin forrás mindenkinek!
Fogyasztási javaslat:
Felnőtteknek
napi 1 csapott kávéskanálnyi (2 g) folyadékban oldva
Gyermekeknek
testsúly arányosan.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 270kcal (1170kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 0g; Só: 0g; C-vitamin: 90g (*NRV 112500%); Elemi magnézium: 6g (*NRV 1600%)
Tápérték 1adag (2g) termékben:
Energia: 5kcal (23kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 0g; Só: 0g; C-vitamin: 1800mg (*NRV 2250%); Elemi magnézium: 120mg (*NRV 32%)
*Felnőttek számára javasolt napi bevitel
Összetevők: 100% magnézium-L-aszkorbát
Értékelések
Még nincsenek értékelések.