Rólam

Röviden: Három gyönyörű kisgyermek anyukája, boldog feleség, béna, de lelkes szakács, tökéletességet hajkurászó nő, magát soha utol nem érő háziasszony, gyilkos tekintetű házisárkány – mikor melyik.

Kicsit hosszabban:

Nem vagyok edző, sem orvos – csak egy anya, akinek kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de a sport egészen kiskorától mindig az élete része volt, és ezt sem terhesség alatt, sem szülés után nem terveztem feladni.

Miután első terhességem első felében veszélyeztetettség miatt minden mozgástól eltiltottak, rádöbbentem, hogy mekkora kincs önmagában már az, hogy mozoghat az ember. Így amikor megkaptam az áment a sportra, újult erővel vetettem bele magam az edzésbe, és azóta abba sem hagytam.

2015-ben megszületett lányom, majd 21 hónapra rá megérkezett hozzánk kisfiam is, aki 3 évre rá már a középső fiam lett 🙂  Mindhárom terhességem alatt addig edzettem, amíg jól esett – ez mindháromszor szülés előtti 5-7 nappal volt.

A NyomjadAnya blog születése

Várandósságaim alatt és szülés után legnagyobb megdöbbenésemre rengeteg olyan információval találkoztam, melyeket sajnos nagyon kevés nő és edző tud (szerencsére egyre több!) önhibájukon kívül, – pedig, mint ahogyan például a szétnyílt hasizom esetében is, ezen információk nélkül a lehető legnagyobb jó szándékkal lehet óriási károkat okozni.

⇒ Ezért lehet az, hogy szülés után hiába edz az újdonsült anyuka rendületlenül, és nyomja a hasprést, a hasa nem hogy nem lesz kisebb, de talán még rosszabb lesz a helyzet, mint volt.

⇒ Ezért lehet az, hogy pár évvel szülés után, a fitt anyukának, aki a 6 hetes kontroll után már belevetette magát az edzésbe, tropára mennek a gátizmai, vizelettartási gondjai vannak, és minden nagyobb betegségnél, ahol köhög-prüszköl, nem győzi venni az inkontinencia-betéteket, és akkor még jól járt, ha nem lett méhsüllyedése – mert senki nem mondta neki, hogy szülés után edzeni GÁTIZOMKÍMÉLŐEN kell. Meg úgy egyáltalán, a nőknek élni is gátizomkímélően kell…

Ezekről bővebben például ITT és ITT olvashatsz.

Ilyen, és ehhez hasonló információk birtokába jutottam hirtelen mindenfelől, és bizony csak kapkodtam a fejem, hogy hogyan lehet, hogy ezekről olyan kevesen tudnak. Igyekeztem a nyitott, érdeklődő anyuka barátaim, ismerőseim figyelmét felhívni azokra az információkra, amelyekért én is áldottam az eget, hogy tudok róluk.

Így hát nem titok, hogy azon kívül, hogy szeretem a dolgokat a humoros oldalukról (is) megfogni, nagy vesszőparipám lett a nők testtudatosságának fontossága és emelése, melynek szerves részének gondolom a gátizomtornát, az ezzel kapcsolatos ismereteket, a szétnyílt hasizom regenerálását, vagy legújabb felfedezésemet, az óriás-nagy hiánypótló Termékenységtudat Tanfolyamot.

(Itt zárójelben szeretném megjegyezni, hogy egyik cégnél/tanfolyamnál sincs semmiféle érdekeltségem, pusztán azért emelem ki őket, mert tényleg hiánypótló, amiket tanítanak. Egyébként úgy gondolom, hogy (az általános iskolai) felvilágosítás ideális esetben valahol ezeknél az információknál kellene elkezdeni.)

Ezek, illetve az is ihlette e blog születését, hogy folyamatosan látom magam körül, hogy mennyire nehéz elindulni a sportoló anyák útján. Fáradt vagy és kialvatlan, a gyerekre nincs ki vigyázzon, vagy amúgy is fáj a hasa/foga/front van/rosszul állnak a csillagok, így hogy menj vele baba-mama tornára?

Többek közt a fent is említett információkat, sporttól friss anyukákat sikeresen elrettentő városi legendák tisztázását, és saját tapasztalatokat olvashattok a blogon, a sport, és úgy általánosságban az anyaság témájában, néhol egy kis humorral és önkritikával fűszerezve.

Hogyan kerül webshop a NyomjadAnya oldalára?

Azon tűnődsz, hogyan jön webshop egy anyaság-témában operáló bloghoz? Elmesélem.

Az előzmények

Hosszú évek óta foglalkozom tudatossággal és egészséges életmóddal. Sokáig lelkesen kutattam, hogy mely vitaminok, táplálék-kiegészítők és kozmetikumok az igazán jók és tiszták, melyikek készülnek valóban minőségi alapanyagokból, adalékanyagok nélkül, lehetőleg itthon, no és persze az áruk sem utolsó szempont.

Szép lassan letisztult bennem, hogy mely cégek, termékek a valóban „mentesek”, ismerőseim, barátaim pedig egyre többen fordultak hozzám, hogy kikérjék a témában a véleményemet.

Így, férjem unszolására (igen, bevallom, én nem voltam túl nagy vállalkozó-szellem, de jó pap is holtig tanul), amikor megszűnt Magyarországon a cég, melynél több, mint hat éve pénzügyi- és számviteli munkatársként dolgoztam, úgy döntöttem, hogy most, vagy soha, megpróbálom gyümölcsözővé tenni az írás és a „tiszta” termékek iránti szerelmemet. Így jött létre NyomjadAnya! Webshop mondhatni elődje, a Kollektívum. >>> OLVASS TOVÁBB

Tanulmányaim:

2000 – 2004             Szent László Gimnázium, Budapest – Angol-matematika szak

2004 – 2008             Budapesti Gazdasági Főiskola, Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar – Vállalkozásszervező Szak

2009 – 2013              Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetem, Budapest –   Parapsychologiai Kar

2013                           Online újságírói tanfolyam (Magyar Film- és Médiaintézet)

2014                           Kriston Intimtorna Tanfolyam – Víg Mónika

2016                           LoveYourBelly Szétnyílt Hasizom Regeneráló Tanfolyam – Bagyinka Tímea

2018 április, május –         Klikkmánia Maternity – Online marketing SEO, PPC tanfolyam

Munkahelyeim:

2007 – 2013             Samsung Engineering Magyarország Kft. – Pénzügyi és Számviteli Munkatárs

2010 –                       Szabadúszó író, újságíró, cikkíró

2012 – 2014              Társalapító, író, szerkesztő, kreatív – Everness Fesztivál

2012 – 2014              Író, szerkesztő, főszerkesztő – Napi Elemózsia (karitatív)

2014 – 2017              Kollektívum – Alapító, tulajdonos, mindenes

2016 –                       NyomjadAnya

Egyebek: 

1997 – 2001            Shaolin Kung-fu – többszörös országos bajnok

2017                         Tchibo Magyarország – Valódi Anya Pillanatok Szerzői Pályázat Nyertese

2018 június            Google AdWords Fundamentals – Sikeres vizsga