Leggyakrabban azzal a kérdéssel kerestek meg, hogy a GAL kollagének közül melyiket érdemes fogyasztani, mi a különbség, kinek melyik ajánlott? Ebben az írásban erre a kérdésre igyekszem választ adni.

A GAL Vital kínálatában jelenleg három féle kollagén por elérhető el:
sertéskollagén,
marhakollagén,
halkollagén.

A GAL kollagének hatásai

Az első és legfontosabb, hogy hatásukban nincs különbség a háromféle GAL kollagén peptid közt.

Gal - Sertéskollagén - új csomagolásban

A sertéskollagén volt az első a GAL kínálatában. A napi adagja kb 10 gramm, a kiszerelés egy hónapig elég normál felhasználással. Íze enyhe. Itt fontos megjegyezni, hogy a sertéskollagén első generációja még erősebb ízű volt, azóta alapanyagváltás történt, így az új kollagének (kb 2018 év közepétől) már sokkal enyhébb ízzel rendelkeznek.

NyomjadAnya - GAL - Marhakollagén peptidek

A marhakollagén adagolása ugyanaz, mint a sertésé. Napi 10 gramm, egy havi adag. Azoknak ajánlott, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének sertést fogyasztani.

A képen a GAL halkollagén termékfotója látható.

Webshopomban a legkeresettebb kollagén a halkollagén. Ez a legtisztább kollagén, majdnem 100%-ban hasznosul. Mentes Neu5Gc-től, ami fontos az autoimmun- és a pajzsmirigybetegeknek, de mindenki profitálhat az elhagyásából. Íze a legsemlegesebb a három közül, de mivel gyakorlatilag bármibe keverhetőek, elfogyasztása nem szokott gondot okozni. (Én például kimondottan szeretem az ízét, pl a régi sertéskollagénnek is szerettem.) A halkollagénből mindössze 2,5-5 gramm fogyasztása ajánlott, így a 150 grammos kiszerelés 1-2 hónapig elég, attól függően, hogy mennyit fogyasztunk belőle.

Tehát összegezve: a kollagének hatásában nincs különbség. A leggazdaságosabb opció a sertéskollagén, a legtisztább opció a halkollagén. Ha valamilyen ok miatt nem eszel emlős állat-eredetű táplálékot, akkor a halkollagén ideális választás.

FYI: A halkollagén a halfeldolgozásnak csak egyik terméke, így pusztán azért, hogy mi halkollagént fogyaszthassunk, nem fognak több halat.

A legjobb kollagén készítmények peptidek!

A GAL kollagénekben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, hidrolizálva van, azaz elő van emésztve. Így a felszívódása már jó, és az emésztést sem terheli. A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. A GAL kollagén peptidek hatása kívül-belül tapasztalható. A bőr feszesebb, a ráncok enyhébbek, a haj dúsabb, a tükör egyre jobb barátunk. Eközben odabent még izgalmasabb dolgok történnek; az ízületeink edzettebbek, a memóriánk frissebb, az alvásunk nyugodtabb.

Mindhárom kollagén 1-es típusú, 100% hidrolizált kollagén, adalékanyag nélkül, bármilyen felesleges összetevő nélkül.

Ha pedig turbózni szeretnétek a kollagének hatását, akkor nyugodt szívvel ajánlom nektek a Wise Tree Naturals Hialuronsav komplex kapszuláját – e két készítmény egymás hatását erősíti.

Mindhárom termék szedhető szoptatás alatt is.

Ha bármilyen kérdésetek van, a cikk alatt nyugodtan tegyétek fel, vagy keressetek a nyomjadanya@gmail.com email címen, igyekszem mielőbb válaszolni.

Author

7 hozzászólás

 1. Kedves Leila! Mennyi ideig érdemes szedni a kollagént? Kúraszerűen kell, vagy folyamatosan? Köszönöm. Edina

  • Leila Reply

   Kedves Edina! A szervezet kollagén-termelése 28 év után folyamatosan csökken, így a kollagént folyamatosan lehet szedni!

 2. Kedves Leila, terhesen is elkezdhető a halkollagén szedése? Köszönöm a választ, üdv: Klaudia

  • Leila Reply

   Szia! Igen, sőt, még jót is tesz a striák megelőzése szempontjából 🙂

 3. Pilisi Ildikó Reply

  Kedves Leila!A kollagént és a hialuronsavat egyszerre célszerű bevenni?Melyik napszakban a legideálisabb?

  Köszi a válaszod!

  • Leila Reply

   Kedves Ildiko! A kollagént érdemesebb a délelőtti órákban fogyasztani, a hialuronsavat pedig étkezéskor, bő folyadékkal célszerű bevenni.

Write A Comment